A weboldal cookie-kat használ a szolgáltatások minőségének javtására. A weboldal további használatával elfogadom a cookie-k használatát. Megértettem További információk
Az ingyenes aukciós piactér | 2024. Márc 28.  
Keresés      Részletes keresés
 
Kategóriák

 Termék kategóriája: Könyv, Újság»Földrajz, térkép, útleírás

Csapó György: AZ ARANY TEKNŐSBÉKA FÖLDJÉN (Világjárók 25.) Vietnam Termékkód: 455110
Ugrás:   Termék leírása   |  Képgaléria   |  Egyéb információk


Képgaléria Képgaléria
 
Fixár: 290 Ft
Állapot: Használt
Árverés vége: +5 perc Lejárt
2019. Ápr. 03. 21:27
Eladó helye: Szabadszentkirály
Szállítási díj: A leírásban megadva
Árverés befejezve

 
  Termék figyelése Elküldöm egy barátomnak
Megosztás:
 
Eladó adatai
  konyvturi (519 ) starT.gif
  Minősítések száma: 519
Pozitív minősítés: 519 (100%)

Regisztráció dátuma: 2010.11.25.
  A felhasználó egyéb termékei (0)
  Üzenet küldése az eladónak

Termék leírása

VIETNÁMI ÚTIRAJZ

Kiadó: Gondolat, 1961

Ajánló: Vietnamról, a csodálatosan szép hátsó-indiai országról szól. Csapó György, az ismert újságíró útikönyve. Írásmódját az élményszerűség, az utazásnak, a benyomásnak, a tapasztalatoknak filmszerűen pergő, gondolatokkal telített kifejezése jellemzi. ? Nem törekedett arra, hogy teljes képet adjon a Vietnami Demokratikus Köztársaságról, de sok színnel árnyalt, eleven útirajzaiban, jellemző epizódok kapcsán ismerteti a vietnami nép tündérien szép legendáit, valóságos történelmét, a népszokásokat, beszámol az öltözködésről, házasságról, szerelemről, a dzsungel tájairól, az ország flórájáról, állatvilágáról és csodálatos tájairól. ? A riportert elsősorban az emberek érdeklik. Meleg, emberi hangon ír a vietnami festőkkel, költőkkel, munkásokkal, orvosokkal, volt partizánokkal, gyerekekkel, egyszóval az új típusú vietnami emberekkel való találkozásairól. Érdekesen írja le, milyen sajátos módszerrel küzdik le Észak-Vietnamban az évszázados gyarmati múlt örökségét, az analfabetizmust. Meggondolkoztató reflexióikat olvashatunk az ?egzotikum?, különösen a ?keleti életforma? lényegéről, a mai vietnami művészet sajátos problémáiról, színházakról, festészetről, költészetről. ? Általában a szubjektív élmény kapcsán szól minderről, lírai vagy humoros hangnemben, de mindenkor a valóságot ábrázolja. Kiváltképp érdekes a Dien Bien Phu-i látogatásáról szóló részlet. A békekötés óta a szerző az első újságíró, aki a világraszóló csata színhelyén járt, és sok, eddig ismeretlen, érdekes részletet mond el erről is. ? A könyvet művészi fotók egészítik ki.

Kötés, állapot: keménytáblás félvászon, kissé kopottas és foltos. Kérem tekintse meg a képgalériát. Beltartalom: bejegyzés-, és sárgulásmentes, korának megfelő állapotú antikvár könyv. Fekete-fehér fotókkal gazdagon illusztrált.

VILÁGJÁRÓK c. sorozat 25. kötete

Terjedelem: 205 o.

Tömeg: 387 gr.

Szállítási költség: postai díjszabás és a vevő igénye szerint.

2907_kar


Egyéb információk
Eladó helye: Magyarország Szabadszentkirály (7951)
Szállítási feltételek: A szállítási költséget a vevő fizeti
Átvétel módja:  - Csomagküldés
Fizetés módja:  - Banki átutalás
Szállítási díj: A leírásban megadva
Árverés kezdete: 2019. Márc. 04. 20:27
Árverés vége: 2019. Ápr. 03. 21:27
Termék megtekintve: 886

Reklám