A weboldal cookie-kat használ a szolgáltatások minőségének javtására. A weboldal további használatával elfogadom a cookie-k használatát. Megértettem További információk
Az ingyenes aukciós piactér | 2024. Ápr 23.  
Keresés      Részletes keresés
 
Kategóriák

 Termék kategóriája: Egészség, szépség»Egészség

Edényszett Solingen 16db-os nemesacél 18/10-es Termékkód: 309793
Ugrás:   Termék leírása   |  Képgaléria   |  Egyéb információk


Képgaléria Képgaléria
 
Jelenlegi ár: 25.000 Ft
Állapot: Új
Árverés vége: Lejárt
2014. Júl. 27. 00:29
Licitek száma: 0
Eladó helye: Baj
Szállítási díj: 1995Ft. Utalás: 1050
Árverés befejezve

 
  Termék figyelése Elküldöm egy barátomnak
Megosztás:
 
Eladó adatai
  -xxxx- (4 )
  Minősítések száma: 4
Pozitív minősítés: 4 (100%)

Regisztráció dátuma: 2009.11.28.
  Üzenet küldése az eladónak

Termék leírása

A 16 db-os Solingen Edénykészlet 18/10-es nemesacélból készült.

Az Új 11 rétegű talppal és nagyobb termosztáttal készült!


Már a legmodernebb indukciós tűzhelyeken is használható!

Tartalma:

- 1 db 6,8 literes fazék + fedő
- 1db 3,7 literes fazék + fedő + ráhelyezhető 3 literes pároló
- 1db 1,6 literes lábos két füllel + fedő
- 1db 1,6 literes lábos nyeles + fedő
- 1db 2,7 literes hússütő + fedő (speciális tapadásgátló felülettel)
- 1db 2,2 literes tároló vagy melegen tartó + műanyag zárófedél
- 2 db hőálló edényalátét
- 1db tapadó korong


A felhasznált anyagok minősége és előnyei.

Ez az edénykészlet a legjobb minőségű 18/10-es nemesacélból készült. A 18/10-es nemesacél robosztus, értékálló, és hosszú életű. Ez a nemesacél nem csak környezetbarát, hanem szép is, ráadásul könnyű tisztítani.
Az aljazat kiváló minőségű hővezető alumíniumból készült, ezt nemesacél borítja.
Az úgynevezett akutermikus aljazat, gondosan meg van munkálva, garantáltan optimális hővezetést, hőtárolást és eredményez.

A gőz keringése sütéskor és főzéskor hozzáadott víz és zsiradék nélkül.



A felszálló vízpára a fedőn belül visszacsepeg az ételre, és ez a keringés addig tart, ameddig a fedőt le nem vesszük. A fedőt ezért mindaddig ne vegyük le, ameddig az étel el nem készült.

Beépített hőmérő

A beépített hőmérő mutatja Önnek az edény belső hőmérsékletét. Mivel az edény és a fedő között kb.20fok hőveszteség van, a hőmérő nem 0 fokra, hanem 20 fokra van beállítva.
A hőmérőt semmi esetre se tegyük a sütőbe, mosogatógépbe, mosogatóvízbe!
Elegendő, ha a hőmérőt nedves ruhával letöröljük. Mielőtt a fedőt a mosogatóba, vagy mosogatógépbe raknánk a hőmérőt feltétlenül csavarjuk le!

Hogyan főzzünk , süssünk

Az üres edényt kb. 1-2 percig közepes fokozaton, melegítsük fel! Ezután a kiválasztott szelet húst tegyük rá, és barnítsuk meg. Ha a hús letapadna az edény aljára, ne próbáljuk meg azt elmozdítani. Látni fogjuk, hogy a hús néhány perc után magától elválik az edény aljától.

A különböző fajtájú húsokat más-más módon készíthetjük el:

Sztékek vagy filék: Miután a hús mindkét oldalát megbarnítottuk (így az nem szárad ki, a természetes szaft benne marad), tegyük rá a fedőt, csökkentsük a hőfokot, és még kb.6 percig, pároljuk az ételt.

Egyben sült marhahús: A húst készítsük elő, és mindkét oldalát süssük. Borral locsoljuk meg és magas hőmérsékleten, addig süssük, amíg el nem fő a leve. Végül csökkentsük a hőmérsékletet , tegyük fel a fedőt, és kb. 25 percig pároljuk.

Sertéshús: Tekintettel a magas vitamintartalomra ezt a húsfajtát soha ne süssük 115-120fok fölött.
A sütést a legkisebb hőfokon végezzük , az előzőekben leírtak alapján. Így a húsban lévő csaknem minden zsiradék feloldódik anélkül, hogy a hús leégne, és csaknem minden tápanyagot (vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek stb.?) megóvunk, és a hús különösen könnyen emészthető lesz.

Még egy ötlet: Ha sokat süt a normál fedő helyett, használja az extra magas univerzális tetőt! (vákuumos fogantyúval)

Főzés víz nélkül

A nagy víztartalom miatt (kb. 20-80% között) zöldségeket úgy párolhatunk, hogy csaknem minden vitamint és ásványi anyagot megőriz.
A zöldséget mossuk meg alaposan, és anélkül hogy lecsepegne, tegyük az edénybe! Közepes hőfokon pároljuk, míg a fedőn a mutató a zöld mezőbe nem ér. Ekkor a hőfokot állítsuk a legkisebbre. Nem szabad , hogy a mutató a piros mezőbe érjen. A fedőnek egész idő alatt az edényen kell lennie, így a gőz a fedővel való érintkezéskor kondenzálódik, és visszacsöpög a zöldségre. Ez a folyamat addig ismétlődik, amíg a zöldség készre nem főtt.
A párolandó zöldség legfeljebb az edény 2/3-ad részét foglalja el. Ha azt tapasztaljuk, hogy a gőz ennek ellenére csökken, állítsa a hőfokot ennek megfelelően magasabbra.


Zöldségek párolási ideje

Borsó-bab-karfiol-spenót 18-20 perc

Burgonya 20-30 perc

Hagyma 30-40 perc

Főzés gőzzel

A gőz segítségével ételeket párolhatunk. Ehhez használjuk a párolót miután az edény feltöltöttük vízzel.
Tegyük az ételt a párolóedénybe, ezután fedjük le a szokásos fedővel, vagy az univerzális fedővel . Tegyük az edényt a tűzhelyre, és forraljuk fel a vizet. Az étel a létrejött, és folyamatosan újraképződő gőzben kíméletesen megfő.
A többi főzési módszertől eltérően a természetes íz és a legtöbb értékes tápanyag megmarad. Így főzhetünk, párolhatunk húst, kolbászféléket, zöldségféléket, halat stb.. anélkül hogy az étel közvetlenül a vízzel érintkezne.


A különböző ételeknél a következő párolási időket ajánljuk.

Halak

Vagdalthús 6-8 perc

Sztékek 10-15 perc

Szárnyasok 25-30 perc

Rizs 25-30 perc

Még egy ötlet: Ha az univerzális fedőt használjuk , még egy edényt tehetünk legfelülre, hogy az abban lévő ételt melegen tartsuk.

Pároljunk egyszerre kettőt !

Így a gőz által felmelegített edénnyel, egyidejűleg a húst vagy halat, és a hozzá illő köretet is elkészíthetjük .
Például: A húst vagy halat az alsó edénybe tesszük, arra ráhelyezzük a pároló edényt a zöldségekkel, és az egészet lefedjük az univerzális fedővel.

Pároljunk egyszerre kettőt és melegítsünk is !

Ha a fent leírt módon járunk el, az univerzális fedő segítségével egy melegítő felületet kapunk, amire ugyanolyan méretű vagy kisebb edényt helyezhetünk. Így például mélyhűtött ételeket engedhetünk fel, vagy melegíthetünk fel, vagy tarthatunk melegen.

Hogyan használjuk az univerzális fedőt:

A. tetőként

B. salátástálként

C. tároló vagy fagyasztótálként a hozzá tartozó fedővel

Tisztítás és ápolás

Az első használat előtt a készlet minden darabját mosogatószeres forró vízzel mossuk el. Ezt a műveletet minden használat után ismételjük meg, és így nemesacél készletünk mindig a megszokott fényben fog ragyogni.
Ne várjuk meg míg a szennyeződés rászárad, mert az később nehezebben távolítható el. A különösen erős szennyeződéseknél az edénybe töltsünk vizet , egy kevés mosogatószert , és melegítsük fel. Így a finom pólusok kitágulnak, és a szennyeződések (leégés, vízkő, zsír és vízfoltok) durva szivaccsal vagy műanyag kefével könnyedén eltávolíthatók. Karcolódást okozó eszközöket a tisztításhoz ne használjunk.
Ne használjunk súrolószereket a tükörfényesre polírozott külső felületre.
Az olyan elszíneződések amelyek a magas hőmérséklet miatt keletkeznek, higított ecettel könnyedén eltávolíthatók.
Az Ön nemesacél készlete mosogatógépben is tisztítható.
A hőmérőt ne felejtsük el lecsavarozni !


Egyéb információk
Eladó helye: Magyarország Baj (2836)
Szállítási feltételek: A szállítási költséget a vevő fizeti
Átvétel módja:  - Személyes
 - Csomagküldés
Fizetés módja:  - Készpénz
 - Banki átutalás
 - Utánvét
Szállítási díj: 1995Ft. Utalás: 1050
Kikiáltási ár: 25.000 Ft
Árverés kezdete: 2014. Júl. 20. 00:29
Árverés vége: 2014. Júl. 27. 00:29
Termék megtekintve: 718

Reklám