A weboldal cookie-kat használ a szolgáltatások minőségének javtására. A weboldal további használatával elfogadom a cookie-k használatát. Megértettem További információk
Az ingyenes aukciós piactér | 2024. Márc 29.  
Keresés      Részletes keresés
 
Kategóriák

 Termék kategóriája: Könyv, Újság»Regény

Edward Bulwer-Lytton: POMPEJI UTOLSÓ NAPJAI Termékkód: 427464
Ugrás:   Termék leírása   |  Képgaléria   |  Egyéb információk


Képgaléria Képgaléria
 
Fixár: 290 Ft
Állapot: Használt
Árverés vége: Lejárt
2019. Márc. 14. 19:08
Eladó helye: Szabadszentkirály
Szállítási díj: A leírásban megadva
Árverés befejezve

 
  Termék figyelése Elküldöm egy barátomnak
Megosztás:
 
Eladó adatai
  konyvturi (519 ) starT.gif
  Minősítések száma: 519
Pozitív minősítés: 519 (100%)

Regisztráció dátuma: 2010.11.25.
  A felhasználó egyéb termékei (0)
  Üzenet küldése az eladónak

Termék leírása

Kiadó: Európa, 1987

Szerző: Edward Bulwer-Lyton

Tartalom, ajánló: Egy város, amelyet a szó szoros értelmében elnyelt a föld, és amelynek tizenhét évszázad múltán kiásott maradványaiból kísérteties hűséggel tárul elénk a római birodalom egy forgalmas vidéki gócpontjának élete: hogy is ne gyújtaná fel a romantikus regényíró képzeletét, és hogy is ne számíthatna elsöprő sikerre a szórakozva művelődni vágyó közönség köreiben! 

Edward Bulwer, Lord Lytton, a múlt századi Anglia egyik legnépszerűbb regényírója, és sikeres könyvei közt is a legsikeresebb az 1834-ben kiadott Pompeji utolsó napjai. Komótos retorikája mára talán megfakult valamelyest, de aki szereti a romantikus történelmi tablókat, akit érdekel egy fényűző latin villa berendezése, egy dús antik lakoma étrendje és lefolyása vagy a gladiátorok élethalálharca az amfiteátrumban, az nem fog csalódni. És akiben netalán haloványabb az ódondász kíváncsiság, annak is ott van az ízig-vérig romantikus, baljós fordulatokban bővelkedő és az utolsó pillanatig eldöntetlen kimenetelű szerelmi történet, és ott vannak a szélsőségesen színes jellemek: a vakítóan szép és nemes görög szerelmespár, Ioné és Glaucus; a forrongó lelkű Apecides; az önfeláldozó Nydia, a vak thessaliai rabszolgalány; a velejéig sátáni egyiptomi mágus és kényúr, Arbaces; ott vannak a dekadenciába hanyatló, görögmajmoló latin műveltség élveteg aranyifjai, otromba újgazdagjai, és ott a terjedő új hit, a kereszténység rendíthetetlen, némiképp dogmatikus élcsapata; van gyilkosság és ármány, de van hűség és erény is a déliesen tobzódó görög-latin-egyiptomi kultúrakeverék közepette, miközben a föld gyomrában már javában fortyog s végül kitör a mindent elborító apokaliptikus lángzivatar.

Műfaj: történelmi regény

Kötés, állapot: kartonált papír, éleknél kissé kopottas. Beltartalom: könyvtári könyv volt, jelzetekkel ellátva. Az első 2 és az utolsó lapokon, továbbá a lapéleken halvány foltok találhatóak. Az utóbbi az oldalakra nem húzódik be. A továbbiakban a korának megfelelő állapotú, letehetetlen kötet.

Terjedelem: 435 o.

Tömeg: 398 gr.

Szállítási költség: postai díjszabás és a Vevő igénye szerint.

1592_kar


Egyéb információk
Eladó helye: Magyarország Szabadszentkirály (7951)
Szállítási feltételek: A szállítási költséget a vevő fizeti
Átvétel módja:  - Csomagküldés
Fizetés módja:  - Banki átutalás
Szállítási díj: A leírásban megadva
Árverés kezdete: 2019. Febr. 12. 19:08
Árverés vége: 2019. Márc. 14. 19:08
Termék megtekintve: 741

Reklám