A weboldal cookie-kat használ a szolgáltatások minőségének javtására. A weboldal további használatával elfogadom a cookie-k használatát. Megértettem További információk
Az ingyenes aukciós piactér | 2024. Ápr 19.  
Keresés      Részletes keresés
 
Kategóriák

 Termék kategóriája: Könyv, Újság»Tudomány»Társadalomtudomány

Gergely: A MAGYAR CSERKÉSZET TÖRTÉNETE 1910-1948 Termékkód: 442645
Ugrás:   Termék leírása   |  Képgaléria   |  Egyéb információk


Képgaléria Képgaléria
 
Fixár: 590 Ft
Állapot: Használt
Árverés vége: +5 perc Lejárt
2018. Máj. 28. 23:03
Eladó helye: Szabadszentkirály
Szállítási díj: A leírásban megadva
Árverés befejezve

 
  Termék figyelése Elküldöm egy barátomnak
Megosztás:
 
Eladó adatai
  konyvturi (519 ) starT.gif
  Minősítések száma: 519
Pozitív minősítés: 519 (100%)

Regisztráció dátuma: 2010.11.25.
  A felhasználó egyéb termékei (0)
  Üzenet küldése az eladónak

Termék leírása

Szerző: Gergely Ferenc 

Göncöl Kiadó, 1989

Ajánló: "Régi tartozásunk a magyar cserkészet történetének monografikus igényű összefoglalása, még inkább az e sok évig hányódott kézirat közreadása.

Bizonyos, hogy vitákat fog kiváltani. Hiába a jórészt ismeretlen, illetve kiadatlan impozáns forrásanyag, a következetesen kritikus szemlélet, a több évtizedes hallgatás megtörése. A történettudomány szándékos tárgyilagossága ellenére - pont a sokéves mellőzés miatt - olyan esemény a cserkésztörténet megjelenése, amely egyben szenvedélyek kiváltója is lesz.
Mert mi is vélünk mi tudni manapság a cserkészetről, amikor vagy egy idealizált kép él bennünk az ifjúkor részeként megélt s elbeszélt nagyszerű időszakról, vagy éppen ellenkezőleg, elítélt beállításban, gyanakvással vegyes érzelmekkel szólnak róla?
Hogy ez a történet napvilágot lát, az talán annak a kezdete, jele is lehet, hogy a világnézeti és politikai különbségek és megosztottság ellenére a jövő magyar ifjúsága iránti közös felelősségérzet szerez majd magának érvényesülési jogot.
Nem szabad a cserkészetben bogaras öregurak múzeumát, katonai, politikai szervezetet látni, de észre kell venni fontos alkotóelemeit, a "Hagyjuk élni a gyermekeket!" demokratizmust sugalló jelszaván túl olyan értékeket, mint amilyen a haza, a népek szeretete, a természet óvása, ismerete, a munka, egy aktív, nem kallódó lét igenlése. Égető szükségünk, hogy az ifjúság helyet, célt, mintát, értelmes programot, eligazodást találjon, legyen önbecsülése, tartása... A nemzetközi mozgalomban való részvétel emellett alkalmat nyújt nyelvi, kulturális elszigeteltségünk mérséklésére.
A cserkészet negyven évvel ezelőtti magyarországi adminisztratív megszüntetésével egybeesett annak a korszaknak a kezdete, amely - legalábbis hivatalosan - pár évig fikciónak bizonyult embereszménynek rendelte alá egész nevelési módszerét. Nyilvánvaló, hogy akkor ez összeegyezhetetlen volt a cserkészet fönnmaradásával. Sajnálatos, hogy mindennek leginkább a magyar ifjúság több generációja lett az igazi kárvallottja."

Kötés, állapot: papírvédő, kopottas, különös tekintettel az élekre, két helyen belülről javított. + Puhapapír, korának megfelelő.  Beltartalom: bejegyzés- és sárgulásmentes, korának megfelelő.

Terjedelem: 396 o.

Tömeg: 691 gr.

Szállítási költség: postai díjszabás és a vevő igénye szerint.

2248_kar_

Álmos


Egyéb információk
Eladó helye: Magyarország Szabadszentkirály (7951)
Szállítási feltételek: A szállítási költséget a vevő fizeti
Átvétel módja:  - Csomagküldés
Fizetés módja:  - Banki átutalás
Szállítási díj: A leírásban megadva
Árverés kezdete: 2018. Máj. 07. 23:03
Árverés vége: 2018. Máj. 28. 23:03
Termék megtekintve: 558

Reklám