A weboldal cookie-kat használ a szolgáltatások minőségének javtására. A weboldal további használatával elfogadom a cookie-k használatát. Megértettem További információk
Az ingyenes aukciós piactér | 2024. Márc 29.  
Keresés      Részletes keresés
 
Kategóriák

 Termék kategóriája: Könyv, Újság»Akció, kaland

H. G. Wells: KŐKORI TÖRTÉNET - Jack London: ÁDÁM ELŐTT Termékkód: 431142
Ugrás:   Termék leírása   |  Képgaléria   |  Egyéb információk


Képgaléria Képgaléria
 
Fixár: 380 Ft
Állapot: Használt
Árverés vége: +5 perc Lejárt
2018. Jún. 20. 18:33
Eladó helye: Szabadszentkirály
Szállítási díj: A leírásban megadva
Árverés befejezve

 
  Termék figyelése Elküldöm egy barátomnak
Megosztás:
 
Eladó adatai
  konyvturi (519 ) starT.gif
  Minősítések száma: 519
Pozitív minősítés: 519 (100%)

Regisztráció dátuma: 2010.11.25.
  A felhasználó egyéb termékei (0)
  Üzenet küldése az eladónak

Termék leírása

Móra, 1985

Két író, két kisregénye egybekötve!

Ajánló: ? Ug-lomi történetében Wells kamatoztatta természettudományos képzettségét , sok geológiai és őslénytani ismeretet nyújt . A történet az őskőkor első szakaszában játszódik , a neander-völgyi emberkultúrában , de a felvázolt földrajzi , éghajlati és élettani viszonyok alapján mindenképp az író által jelzett időpontnál korábban , az utolsó jégkorszak előtt , tehát 70-100 ezer éve . De nem is a tudományos pontosság és a hitelesség a lényeges , hanem az írói képzelet remeklése . Egyetlen figurába sűrítve ? mégis valószerű és meggyőző ábrázolásban ? látjuk itt azt a fejlődést , amelyet talán csak nemzedékek százain át tett meg az őskőkor embere . Ug-lomi a maga találékonyságával , nyughatatlan kiváncsiságával , képzelőerejével és bátorságával az örök emberi értékek hordozója , és a gyengéd , ugyancsak bátor és önfeláldozó Eudena méltó párja . ? ( Tótfalusi István : Kőkori történet )

? Az Ádám előtt tulajdonképpen darwinista regény , Darwin igazságának szépirodalmi bizonyítása akar lenni . Szerencse , hogy nem ez , nemcsak ennyi lett . Mert a könyv tudományos anyagának egyik részét azóta megcáfolta a modern kutatás ; másrészt megállapításaiban London nem mindig a tudomány szavát figyelte , hanem a maga mesélőkedvét . A könyv szerkezeti fogása például ? a faji emlékezés rendkivüli erejű feltörése ? nagyszerű írói ötlet , lehetővé teszi egy sereg bonyolultabb megfigyelés elmondását , módot ad a korszerűből egészen mai fogalmakba csapó stílus játsziságára , de ilyen fokon tudományosan aligha állja meg a helyét . Hiba volna azonban a könyv tudományosságát egészen elmarasztalni , hiszen Nagyfogú története mégiscsak az ember kialakulásának lényegében igaz szépirodalmi példázata ; vérbeli mese , a mesélés minden gyönyörűségével , a fantázia szabad játékával , jónak és rossznak igazán mesei szembenállásával . S ha mese is , robusztus , valóságízű mese ez a kis regény : igazi London-mű , írója hibáival és erényeivel . ? ( Szász Imre : Ádám előtt )

Kötés, állapot: Könyvtári úton egészvászon kötésbe átkötve, az eredeti fedlapokat sérülésmentesen felragasztották. Beltartalom: két könyvtári bélyegzővel ellátott. A papírminőség miatt a lapok nem hófehérek. Korának megfelelő, jó állapotú, masszív kötésű, antikvár kötet.

Terjedelem: 89 o. +109 o.

Tömeg: 214 gr.

Szállítási költség: postai díjszabás és a Vevő igénye szerint.

1814_kar


Egyéb információk
Eladó helye: Magyarország Szabadszentkirály (7951)
Szállítási feltételek: A szállítási költséget a vevő fizeti
Átvétel módja:  - Csomagküldés
Fizetés módja:  - Banki átutalás
 - Utánvét
Szállítási díj: A leírásban megadva
Árverés kezdete: 2018. Máj. 21. 18:33
Árverés vége: 2018. Jún. 20. 18:33
Termék megtekintve: 588

Reklám