A weboldal cookie-kat használ a szolgáltatások minőségének javtására. A weboldal további használatával elfogadom a cookie-k használatát. Megértettem További információk
Az ingyenes aukciós piactér | 2024. Márc 28.  
Keresés      Részletes keresés
 
Kategóriák

 Termék kategóriája: Könyv, Újság»Regény

Lisa Alther: EREDENDŐ BŰNÖK Termékkód: 458963
Ugrás:   Termék leírása   |  Képgaléria   |  Egyéb információk


Képgaléria Képgaléria
 
Fixár: 440 Ft
Állapot: Használt
Árverés vége: +5 perc Lejárt
2018. Szept. 11. 18:28
Eladó helye: Szabadszentkirály
Szállítási díj: A leírásban megadva
Árverés befejezve

 
  Termék figyelése Elküldöm egy barátomnak
Megosztás:
 
Eladó adatai
  konyvturi (519 ) starT.gif
  Minősítések száma: 519
Pozitív minősítés: 519 (100%)

Regisztráció dátuma: 2010.11.25.
  A felhasználó egyéb termékei (0)
  Üzenet küldése az eladónak

Termék leírása

Kiadó: Európa, 1990

Szerző: Alther, Lisa

Valamikor az ötvenes években Tennessee állam egyik kisvárosában öt gyerek arról álmodozik, hogy milyen karrier vár rájuk a Szabadság Országában. A jövő felhőtlenül boldognak látszik, csak el kell jutniuk New Yorkba, ahol minden lehetséges. Az Ötök sorsa azonban nem úgy alakul, ahogy elképzelik, a siker, a csillogás, a romantikus szerelem és a hősi tettek helyett vakon botladoznak az ötvenes-hatvanas évek Amerikájának zűrzavaros világában. Egy olyan világban, ahol valóban minden lehetséges, de egyvalami kegyetlenül nehéz: megtalálni az egyénre szabott boldogságot. Abban a világban, ahol a szexuális forradalom söpör végig, de az ösztönökben ? s különösen a déli államok emberének ösztöneiben ? még a puritán erkölcs, a hagyomány- és tekintélytisztelet uralkodik. Abban a világban, amelyik különösen izgalmas a nyolcvanas évek Magyarországából nézve, mert valami hasonló játszódik le most nálunk: a polgárjogi mozgalmaknak, a faji szegregáció problémájának, az erkölcsök fellazulásának, a tárgyfetisizmusnak mind megvan a mai magyar megfelelője. Lisa Alther könyve azonban azt sugallja, egyáltalán nem biztos, hogy ez a minden hagyományt, jót és rosszat egyaránt kíméletlenül maga alá temető, átkozottul hatékonyan működő fogyasztói társadalom a legjobb minta. Persze azt is sugallja, hogy nincs más megoldás, a fogyasztói társadalom mindenhová betör a gépeivel, áruival, reklámjaival, tévéjével, no meg a szakszervezeteivel és a minden korábbi társadaloménál tökéletesebb demokráciájával is, aminek az egyetlen hibája, hogy a regény hősei mégsem érzik magukat szabadnak benne. A könyv legkülönösebb sorsú figurája, Raymond kilép az egészből, prófétaként hirdeti az ipari társadalom, a jenki kapitalizmus közeli összeomlását, de senki sem érti meg a próféciát, egyedül marad, olyan szánalmas megváltóként, amilyennel bőven találkozhatunk az amerikai irodalomban, de talán még sohasem találkoztunk vele olyan hagyományosan realista, sodró lendületű, letehetetlenül magával ragadó könyvben, mint Lisa Alther regénye.

Kötés, állapot: papírvédő és kiadói egészvászon, új, újszerű. Beltartalom: lapélek alig észrevehető pöttyösödésétől eltekintve, megkímélt, sárgulás-, és bejegyzésmentes állapotban. Összességében újszerű állapotban.

Terjedelem: 623 o.

Tömeg: 598 gr.

Szállítási költség: postai díjszabás és a vevő igénye szerint.

3210_kar


Egyéb információk
Eladó helye: Magyarország Szabadszentkirály (7951)
Szállítási feltételek: A szállítási költséget a vevő fizeti
Átvétel módja:  - Csomagküldés
Fizetés módja:  - Banki átutalás
Szállítási díj: A leírásban megadva
Árverés kezdete: 2018. Aug. 28. 18:28
Árverés vége: 2018. Szept. 11. 18:28
Termék megtekintve: 577

Reklám