A weboldal cookie-kat használ a szolgáltatások minőségének javtására. A weboldal további használatával elfogadom a cookie-k használatát. Megértettem További információk
Az ingyenes aukciós piactér | 2024. Ápr 24.  
Keresés      Részletes keresés
 
Kategóriák

 Termék kategóriája: Könyv, Újság»Ismeretterjesztő

Makra Zsigmond - Sugárözönben élünk Termékkód: 488959
Ugrás:   Termék leírása   |  Képgaléria   |  Egyéb információk


Képgaléria Képgaléria
 
Fixár: 490 Ft
Állapot: Használt
Árverés vége: +5 perc Lejárt
2020. Szept. 23. 01:08
Eladó helye: Budapest
Árverés befejezve

 
  Termék figyelése Elküldöm egy barátomnak
Megosztás:
 
Eladó adatai
  -xxxx- (1 )
  Minősítések száma: 2
Pozitív minősítés: 1 (50%)
Semleges minősítés: 1 (50%)

Regisztráció dátuma: 2013.09.12.
  Üzenet küldése az eladónak

Termék leírása

Eladó!

Makra Zsigmond - Sugárözönben élünk című könyv.

KEDVCSINÁLÓ:Az emberek többségének a radioaktivitásról az atombomba és az atomerőmű balesetek jutnak az eszébe. Pedig a radioaktivitás mindenhol jelen van és nagyon sok gyakorlati felhasználása van. Radioaktív bomlást kísérő sugárzások jönnek az űrből, a talajból, az épületeink falából, de még mi magunk is radioaktívak vagyunk. (Például egy rendeletnek köszönhető, hogy csak "radioaktívan szennyezettnek" vagyunk tekinthetők és nem radioaktívnak, mert akkor már a holttesteinket is radioaktív hulladékként kéne kezelni.) A radioaktivitásnak nagyon sok fontos felhasználási lehetősége van. A radioaktív bomlást kísérő röntgen sugárzás segítségével az orvosok műtét nélkül belénk láthatnak a röntgen és a CT segítségével. Sugárkezeléssel gyógyíthatók a különböző daganatos betegségek. A gamma sugárzással sterilizálják a különböző orvosi és laboratóriumi eszközöket, sőt az élelmiszerünk egy részét is hasonló eljárással tartósítják. A kutatásban is nagy szerepe van a radioaktivitásnak, sok atomfizikai, kémia és biológiai folyamat megfejtésében segített már. A környezetünkben lévő különböző izotópok a földtudomány és biológia számára is lehetővé teszi a korbecslést, sőt egyes esetekben a kriminológia is felhasználja az izotóp eloszlásokból nyert adatokat. Az atomerőművekben az ellenőrzött maghasadás során felszabaduló energia átalakításával nagyon nagy mennyiségű elektromos energia állítható elő, olyannyira, hogy jó példa erre, hogy Magyarország elektromos energiatermelésének a legnagyobb hányadát a Paksi erőmű adja.
Erről a témáról olvashatunk részletesen és közérthetően ebben a könyvben. (A legtöbben a radioaktivitás hallatán mégis csak a nukleáris katasztrófával fenyegető atombombák gyártására és az atomerőművekben bekövetkezett súlyos balesetekre gondolnak. A könyv kitér az atombombákra is, a Csernobili erőműben bekövetkezett katasztrofális balesetre viszont nem,mivel az már a könyv megjelenése után történt.)

A könyv a korához képest jó állapotban van.

Utánvételes postázás teljesen kizárt!!!

Sima levélként,KIZÁRÓLAG A VEVŐ FELELŐSSÉGÉRE KÜLDÖM EL!!

Ha ideje és kedve engedi tekintse meg a többi termékemet is,hátha talál közöttük kedvére valót!


Egyéb információk
Eladó helye: Magyarország Budapest (1132)
Szállítási feltételek: A szállítási költséget a vevő fizeti
Átvétel módja:  - Személyes
Fizetés módja:  - Készpénz
 - Banki átutalás
Árverés kezdete: 2020. Aug. 24. 01:08
Árverés vége: 2020. Szept. 23. 01:08
Termék megtekintve: 534

Reklám