A weboldal cookie-kat használ a szolgáltatások minőségének javtására. A weboldal további használatával elfogadom a cookie-k használatát. Megértettem További információk
Az ingyenes aukciós piactér | 2024. Ápr 20.  
Keresés      Részletes keresés
 
Kategóriák

 Termék kategóriája: Könyv, Újság»Regény

Marieluise von Ingenheim: Sissy 1.-6. Termékkód: 479812


Képgaléria Képgaléria
 
Fixár: 8.000 Ft Villámár
Állapot: Használt
Árverés vége: 15 óra 10 perc
2024. Ápr. 20. 22:13
Eladó helye: Onga
Szállítási díj: Postai díjszabás

8.000 Ft Villámár
 
  Termék figyelése Elküldöm egy barátomnak
Megosztás:
 
Eladó adatai
  Ajus5 (278 ) starT.gif
  Minősítések száma: 279
Pozitív minősítés: 278 (99.6%)
Semleges minősítés: 1 (0.4%)

Regisztráció dátuma: 2011.01.06.
  A felhasználó egyéb termékei (3365)
  Üzenet küldése az eladónak

Termék leírása

 


Használt könyv!

 
Egy kislányból császárné lesz (Sissy 1.)
Sissy ? a magyarok későbbi védangyala ?, a vadóc bajor herceglány gyűlöli a kötöttségeket, kóborol, álmodozik, remekül érzi magát liberális felfogású apja társaságában. Nem is volna ez olyan nagy baj, ha az ifjú Ferenc József császár nem szeretne fülig bele első látásra, és nem akarná feleségül venni. Sissy életének első szakaszát meséli el az osztrák írónő. Fény és árnyék, lelkesültség és csüggedés, mulatságos és szomorú fordulatok jellemzik Erzsébet életének ezt az időszakát. A fény Ferenc József rajongó szerelme, az árnyék Zsófia anyacsászárnő féltékenysége, az ókonzervatív bécsi udvar intrikái.
Egy szív és egy korona (Sissy 2.)
Zsófia császárné halálos ágyán békejobbot nyújt Sissynek. Ferenc József úgy érzi, a gyász végre összehozza gyönyörű feleségével. Ám hamarosan kiderül, nemcsak anyósa miatt menekült az ifjú császárné a bécsi udvarból. Hiába szereti férjét, űzi, hajtja szabad természete, nyugtalansága. Rajong a lovakért, a vadászatokért, az utazásért, a viharos tengerért. Európa legszebb asszonya meghódítja és megbotránkoztatja Európát. Ahogy múlnak az évek, Sissy feje fölött egyre inkább gyülekeznek a viharfelhők: Rudolf trónörökös egyre kezelhetetlenebb, a kedves unokafivéren, Lajos bajor hercegen egyre inkább kiütköznek az őrültség jegyei, két különös asszony tűnik fel Bécsben: Vetsera bárónő, valamint Schratt Katalin, az elbűvölő színésznő.
Egy császárné naplójából (Sissy 3.)
Erzsébet életének legtragikusabb szakaszát idézi a krónikás. Az ötvenes éveiben járó gyönyörű asszony, aki változatlanul idegennek érzi magát a bécsi udvarban, folyton menekül a sorsa elől, utazgat a világban, de megnyugvást sehol sem lel. Porig sújtja Lajos bajor király tragikus halála, s abban reménykedik, hogy gyermekeiben vígaszra lelhet. Az ifjú trónörökös azonban egyre különösebben viselkedik, és egy nap meghozzák Mayerlingből a hírt; Rudolfot Vetsera Mary társaságában holtan találták a vadászházban.
Az álmok kastélya (Sissy 4.)
Sissy ötvenévesen és nagymamaként is elbűvölő, gyönyörű asszony, még akkor is, ha mély gyászában csak fekete ruhában mutatkozik. Rudolf trónörökös halála után végképp nem tudja elviselni a Burg nyomasztó légkörét. Azt reméli, hogy a Korfu szigetén felépített kastélyban megtalálhatja lelki békéjét, ám mire elkészül a csodapalota, Sissy rádöbben, hogy az álmok sohasem valósulnak meg. Űzi-hajtja a nyugtalanság, beutazza egész Európát, de sehol nem találja a helyét. Ráadásul a kijelölt trónörökös, Ferenc Ferdinánd sorsa is nyomasztja. A fiatalember szembeszáll Ferenc József akaratával, szerelemből kíván nősülni, s ehhez a királyné segítségét kéri. Erzsébet a pártjára áll?
A korona fekete gyémántja (Sissy 5.)
1896. Milleneumi ünnepségek Budapesten. A magyarok őrangyala, Erzsébet ? hosszú évek után ? megjelenik a nyilvánosság előtt. Ám hiába a nagy éljenzés, Sissyt nem lendíti ki súlyos depressziójából. Kétségbeesetten menekül önmaga elől, járja a világot, de sehol nem tud megnyugodni. Aggódik a jövőért, Ferenc Ferdinánd trónörökös és ?rangon aluli? menyasszonya sorsáért, betegesen dacol az öregséggel, mániákusan fogyókúrázik, pedig már senkinek sem akar tetszeni. A pletykaéhes újságírók egyszerre azt kezdik terjeszteni, hogy a császár és Schratt Katalin művésznő között nem csupán barátság szövődött.
Már csak az emlékek? (Sissy 6.)
Sissy élete alkonyán már csak emlékeinek él. Íróasztalán díszes keretben ott áll leghűségesebb lovagja, gróf Andrássy Gyula arcképe. A daliás gróf, akit forradalmi tevékenysége miatt halálra ítéltek, mikor amnesztiát kap a szép osztrák császárné kívánságára, elhatározza, hogy sokat szenvedett hazája javára fordítja Sissy rokonszenvét. Ferenc József politikai megfontolásból arra kéri feleségét, hódítsa meg a grófot, segítse elő a megbékélést, a kiegyezést. A politikai indíttatású flört mély szerelemmé fejlődik. Sissy élete legboldogabb napjait éli, s iszonyatos lelki tusa után tud megálljt parancsolni érzelmeinek?


Sima levélként vagy utánvétellel nem postázok!
Köszi, csere nem érdekel!
Ezek tudatában licitálj!
Miskolcon személyes átvétel lehetséges!

A lélek könyv nélkül olyan, mint a madár szárny nélkül 


Jelenleg futó aukcióimat itt nézheted meg, rengeteg más könyvet is találsz köztük! 


 


? Ajus


Egyéb információk
Eladó helye: Magyarország Onga (3562)
Szállítási feltételek: A szállítási költséget a vevő fizeti
Átvétel módja:  - Személyes
 - Csomagküldés
Fizetés módja:  - Készpénz
 - Banki átutalás
Szállítási díj: Postai díjszabás
Árverés kezdete: 2024. Ápr. 17. 22:13
Árverés vége: 2024. Ápr. 20. 22:13
Termék megtekintve: 2047


Barbara Delinsky: Családi viszonyok

P. C. Cast és Kristin Cast: Megkísértve - Az Éjszaka Háza 6.

Palotás Petra: Papás-mamás

Arche - egy boszorkány szerelme

Mary Jo Putney: Elveszett szerelem

Adam Blade: Beast Quest - Torgor, Ungeheuer der Sümpfe: Band 13

CSI: MIAMI - Floridai ámokfutás

Susan Wiggs: A csillagok lánya - Arany Széphistória

Richelle Mead: Vérvonalak

Francine Pascal: Kinek a pártján állsz?

Natalie Fox: Tavaszi szél? - Júlia 146.

Laura MacDonald: Toronymagasan - Szívhang 264.

Dora a felfedező kitűző 14. - Vadonatúj!

Molnár Csaba: A három kristály legendája

Polifóm gyerekszoba dísz Daisy kacsa szobadekor falidísz

Júlia Különszám 2001/3 Rita Clay Estrada Helen Bianchin Charlotte Lamb

Georgia Witkin: Stresszoldás

Marie Louise Fischer: Menekülés a háremből

Álomszép egyedi Muránói üveg lila virágos medál nyaklánccal Vadonatúj!

Álomszép mágneses hematit nyaklánc - Vadonatúj! AKCIÓ
Reklám