A weboldal cookie-kat használ a szolgáltatások minőségének javtására. A weboldal további használatával elfogadom a cookie-k használatát. Megértettem További információk
Az ingyenes aukciós piactér | 2024. Ápr 16.  
Keresés      Részletes keresés
 
Kategóriák

 Termék kategóriája: Könyv, Újság»Regény

Passuth László: ARANYKÖDBEN FÁZNAK AZ ISTENEK Termékkód: 458752
Ugrás:   Termék leírása   |  Képgaléria   |  Egyéb információk


Képgaléria Képgaléria
 
Fixár: 340 Ft
Állapot: Használt
Árverés vége: +5 perc Lejárt
2019. Febr. 24. 13:32
Eladó helye: Szabadszentkirály
Szállítási díj: A leírásban megadva
Árverés befejezve

 
  Termék figyelése Elküldöm egy barátomnak
Megosztás:
 
Eladó adatai
  konyvturi (519 ) starT.gif
  Minősítések száma: 519
Pozitív minősítés: 519 (100%)

Regisztráció dátuma: 2010.11.25.
  A felhasználó egyéb termékei (0)
  Üzenet küldése az eladónak

Termék leírása

Kiadó: Szépirodalmi, 1964

Passuth László regényéne Raffaello Rómába érkezésétől korai haláláig tart Színhelye az újjászülető nemzetközi nagyváros, az a Róma, amely politikai változásaival s művészi szenvedélyeivel vet fényt vagy árnyékot a szereplők sokrétű jellemvonásaira. Kiemelkedik II. Gyula és X. Leó pápa szürke eminenciása ? a kereszténység nagy kufára, Agostino Chigi, hogy a maga módján uralkodjék egész Itália fölött s ugyanakkor játssza érdekes szerepét a művészek világában és Imperia mellett is. Imperia, a ?római kurtizán? címét sírfeliratként is előre vállaló széplány a maga kultúrájával, reneszánsz moráljával és ritka szépségével mintegy szimbolikus alakja ennek a bonyolult korszaknak. Vágyai szerint épül meg a legszebb villa ? a mai Farnesina -melyet Raffaello freskósorozata ékesít. Ezt a villát avatja fel az ünnep melynek során még egyszer ? mintegy záróakkordként ? felvonulnak a szereplők. Szinte külön regény La Fornarinának dokumentumokból s trasteverei legendákból összeszőtt története ? a hazai pékműhelytől Raffaello otthonán át a kolostor kapujáig. A művész barátai köréhez tartoznak a kor olyan kitűnő humanistái, mint Bembo, Castiglione, Bibbiena s feltűnnek a korképben hadvezérek és politikusok is. Mégis elsősorban a művészek világában él az olvasó: Sodoma, Piombo Giulio Romano s a többi tanítványok alakja együtt él a mesterével az Urbinói halála után bekövetkező ?apostolok oszlásáig?. Ha freskó-távlatból nézzük az epizódjaiból kibomló képet, megérezzük a születő európai Újkor tragikumát ? a Reformáció kezdeteit, a nagy dinasztikus háborúkat s mögöttük a parasztforradalmakat. Amikor Bakócz Tamás pápajelöltként érkezik az Örök Városába ? 1514-re s a közeledő Mohácsra kell gondolnunk.

Kötés, állapot: műbőr jellegű, keménytáblás kötés, korának megfelelő, polcképes. Beltartalom: megkímélt, bejegyzés-, és sárgulásmentes állapotban.

Műfaj: történelmi regény

Terjedelem: 713 o.

Tömeg: 580 gr.

Szállítási költség: postai díjszabás és a vevő igénye szerint.

3190_kar


Egyéb információk
Eladó helye: Magyarország Szabadszentkirály (7951)
Szállítási feltételek: A szállítási költséget a vevő fizeti
Átvétel módja:  - Csomagküldés
Fizetés módja:  - Banki átutalás
Szállítási díj: A leírásban megadva
Árverés kezdete: 2019. Jan. 25. 13:32
Árverés vége: 2019. Febr. 24. 13:32
Termék megtekintve: 634

Reklám