A weboldal cookie-kat használ a szolgáltatások minőségének javtására. A weboldal további használatával elfogadom a cookie-k használatát. Megértettem További információk
Az ingyenes aukciós piactér | 2024. Márc 28.  
Keresés      Részletes keresés
 
Kategóriák

 Termék kategóriája: Könyv, Újság»Ismeretterjesztő

Smith: TESTÜNK TITKAI Termékkód: 429129
Ugrás:   Termék leírása   |  Képgaléria   |  Egyéb információk


Képgaléria Képgaléria
 
Fixár: 350 Ft
Állapot: Használt
Árverés vége: Lejárt
2018. Júl. 28. 18:33
Eladó helye: Szabadszentkirály
Szállítási díj: A leírásban megadva
Árverés befejezve

 
  Termék figyelése Elküldöm egy barátomnak
Megosztás:
 
Eladó adatai
  konyvturi (519 ) starT.gif
  Minősítések száma: 519
Pozitív minősítés: 519 (100%)

Regisztráció dátuma: 2010.11.25.
  A felhasználó egyéb termékei (0)
  Üzenet küldése az eladónak

Termék leírása

 UNIVERZUM KÖNYVTÁR

Kiadó: Kossuth, 1980

Szerző: Anthony Smith

Ajánló: "Ritkán olvashatunk ehhez hasonló könyvet. Írója, Anthony Smith, felfedezi számunkra az emberi testet, annak tulajdonságait, képességeit, tökéletlenségeit és furcsaságait, s mindezt oly módon, hogy az átlagolvasó megérti, a szakértő pedig egyetért vele. Nem a betegségekre s a gyógyításra helyez a hangsúlyt, hanem mindig figyelembe véve az ember fejlődésének történetét, az embert mind biológiai és társadalmi lényt mutatja be. 

Az emberi test mechanizmusát minden félelem, hamis tisztelet és szépítés nélkül írja le, hogy mindent megtudjunk önmagunkról. Nem tagadja: a test néhány funkciója tökéletlen, sok vonatkozásuk nem ismert, de valamennyire ráirányul az emberiség élénk érdeklődése. 
A központi témája a nemiség és a szaporodás, mivel az életfolyamatban is uralkodó szerepük van. A könyv első fele nyomon követi a test fejlődését a fogamzástól a terhességen, a születésen, a pubertáson és az öregkoron át a halálig. Eközben számos elbűvöli kitérőt tesz. Figyelmet szentel ? külön-külön az olyan kérdéseknek, mint a körülmetélés, az öngyilkosság, a vércsoportok, az ikerszületések, valamint ezer egyéb olyan problémát tárgyal, melyek állandóan érdeklődést keltenek, de melyek ritkán képezik kutatás tárgyát, s melyekre ritkán kapunk feleletet. Ezek közé taroznak olyan kérdések, mint a színvakság gyakorisága, a hemofília előfordulása Viktória angol királynő családjában, a szülészeti fogó története és az anyatej ára. 
A következő fejezetek részletesen áttekintik az emberi test legfontosabb szervei, az agy, az alvás, a beszéd, az öt érzékszerv, az emésztőrendszer, a kiválasztás, a légzés, a szív és a vér, a csontváz és az izmok funkcióit. Végül a sugárzás káros hatásával foglalkozik. 

A téma fejlődéstörténeti megközelítése és az ezzel összeötvöződő olthatatlan kíváncsiság megbízható és világos tények tárházát adja, gyakran finom, száraz humorral fűszerezve mondanivalóját. "

Kötés, állapot: félvászon - jó -. Beltartalom: korát meghazudtoló szép állapotban.

 

Terjedelem: 415 o.

Tömeg: 841 gr.

Szállítási költség: postai díjszabás és a Vevő igénye szerint.

Az UNIVERZUM KÖNYVTÁR c. sorozat számos példányát megtalálhatja aukcióimban. Ha konkrétan csak egy kötetet keres kérem jelezze az üzenőfalon keresztül, így könnyen és szívesen segítek.

1681_kar

 


Egyéb információk
Eladó helye: Magyarország Szabadszentkirály (7951)
Szállítási feltételek: A szállítási költséget a vevő fizeti
Átvétel módja:  - Csomagküldés
Fizetés módja:  - Banki átutalás
Szállítási díj: A leírásban megadva
Árverés kezdete: 2018. Jún. 28. 18:33
Árverés vége: 2018. Júl. 28. 18:33
Termék megtekintve: 643

Reklám