A weboldal cookie-kat használ a szolgáltatások minőségének javtására. A weboldal további használatával elfogadom a cookie-k használatát. Megértettem További információk
Az ingyenes aukciós piactér | 2024. Máj 7.  
Keresés      Részletes keresés
 
Kategóriák

 Termék kategóriája: Könyv, Újság»Ismeretterjesztő

Brentjes: KÁNOK, SZULTÁNOK, EMÍREK Termékkód: 407410
Ugrás:   Termék leírása   |  Képgaléria   |  Egyéb információk


Képgaléria Képgaléria
 
Fixár: 390 Ft
Állapot: Használt
Árverés vége: Lejárt
2018. Júl. 23. 07:24
Eladó helye: Szabadszentkirály
Szállítási díj: A leírásban megadva
Árverés befejezve

 
  Termék figyelése Elküldöm egy barátomnak
Megosztás:
 
Eladó adatai
  konyvturi (519 ) starT.gif
  Minősítések száma: 519
Pozitív minősítés: 519 (100%)

Regisztráció dátuma: 2010.11.25.
  A felhasználó egyéb termékei (0)
  Üzenet küldése az eladónak

Termék leírása

 UNIVERZUM KÖNYVTÁR

Kiadó: Kossuth, 1985

Szerző: Burchard Brentjes

Ajánló: ?A valóságban az oszmánok csak a nyugati szárnyát alkották azoknak az iszlámban egyesült népeknek, amelyek a XVI. században török fennhatóság alatt álltak. A törökök népcsoportként csak későn léptek be a történelembe, amikor Bumin kagán az Altajból kiindulva megalapította az első török birodalmat.? 

?Amikor az oszmánok 1453. május 29-én a bizánciak kéthónapos kétségbeesett ellenállása után bevették Konstantinápolyt, úgy festett, hogy a félhold végső győzelmet arat a kereszt fölött. A hódító II. Mehmed, a török szultán világuralomról ábrándozott, amit a bizánci császárok örökségének tekintett?.
?Előretörésük során eljutottak Lengyelországig, behatoltak Ukrajnába, s időnként még Olaszországba is betörtek. Így aztán annyira általánosan elterjedt az oszmánoktól való félelem, hogy az iszlám ellenséget a Boszporusz uraival tették egyenlővé.? 
?A XVI. század elején négy olyan nagy birodalom létezett egymás mellett, amelyben törökök uralkodtak: az oszmánoké nyugaton, az üzbégeké északon, a moguloké keleten és a Szafavidáké a centrumban? Ennek során világossá válik majd, hogy ezeknek az alakulatoknak a polgárság fellendülő Európája mellett nem volt esélyük a fennmaradásra?? 
Ezek a problémák alkotják Brentjes könyvének fő vonalát. 
A hazai, jórészt Európa-centrikus történelemképben alig-alig van jelen Elő- és Közép-Ázsia politika-, kultúr- és művészettörténete. Különösen érvényes ez az 1400-as évektől a legújabb korig terjedő időszakra. E könyv kiadásával ezt a térben és időben egyaránt nagy hiátust igyekszünk pótolni az Univerzum Könyvtár hagyományaihoz méltóan, népszerű előadásmódban, sok képpel és ábrával.

Fülszöveg: Kérem tekintse meg a kinagyított 2. képet.

Kötés, állapot: papír - nedvességet kapott = foltos, hullámos, de még polcra tehető -.+ félvászon - HIBÁTLAN-. Beltartalom: korát meghazudtoló HIBÁTLAN állapotban.

Terjedelem: 182 o.

Tömeg: 517 gr.

Szállítási költség: postai díjszabás és a Vevő igénye szerint.

Az UNIVERZUM KÖNYVTÁR c. sorozat számos példányát megtalálhatja aukcióimban. Ha konkrétan csak egy kötetet keres kérem jelezze az üzenőfalon keresztül, így könnyen és szívesen segítek.

1031_kar


Egyéb információk
Eladó helye: Magyarország Szabadszentkirály (7951)
Szállítási feltételek: A szállítási költséget a vevő fizeti
Átvétel módja:  - Csomagküldés
Fizetés módja:  - Banki átutalás
Szállítási díj: A leírásban megadva
Árverés kezdete: 2018. Jún. 23. 07:24
Árverés vége: 2018. Júl. 23. 07:24
Termék megtekintve: 672

Reklám