A weboldal cookie-kat használ a szolgáltatások minőségének javtására. A weboldal további használatával elfogadom a cookie-k használatát. Megértettem További információk
Az ingyenes aukciós piactér | 2024. Máj 8.  
Keresés      Részletes keresés
 
Kategóriák

 Termék kategóriája: Könyv, Újság»Tudomány»Társadalomtudomány

Gustav Henningsen: A BOSZORKÁNYOK ÜGYVÉDJE Termékkód: 469253
Ugrás:   Termék leírása   |  Képgaléria   |  Egyéb információk


Képgaléria Képgaléria
 
Fixár: 490 Ft
Állapot: Használt
Árverés vége: +5 perc Lejárt
2019. Jan. 07. 16:17
Eladó helye: Szabadszentkirály
Szállítási díj: A leírásban megadva
Árverés befejezve

 
  Termék figyelése Elküldöm egy barátomnak
Megosztás:
 
Eladó adatai
  konyvturi (519 ) starT.gif
  Minősítések száma: 519
Pozitív minősítés: 519 (100%)

Regisztráció dátuma: 2010.11.25.
  A felhasználó egyéb termékei (0)
  Üzenet küldése az eladónak

Termék leírása

A BASZK BOSZORKÁNYSÁG ÉS A SPANYOL INKVIZÍCIÓ (1609-1614)

Kiadó: Kossuth, 1988

Ajánló: 1609-1614: a történelem legnagyobb boszorkánypere a Pireneusok baszkok lakta vidékein. 2000 boszorkányvallomás, 5000 gyanúsitott kisgyerekek, férfiak, nők, papok. Letartóztatások, tömeghisztéria, pánik,lincselések, prédikációs keresztes hadjárat, megdöbbentően életszerű és egybecsengő vallomások az ördög szektájának gonosz praktikáiról, szörnyűséges és undok rítusairól, fajtalankodásairól,emberhús-lakomáiról. -A 45 éves pap és egyházjogász, Alonso de Salazar Frias, a logronói törvényszék harmad inkvizítoraként a per első (és egyben utolsó) auto de féjének előkészítése s nyolc hónapos vizitációs útja során két kollégájával szöges ellentétben erre a szilárd meggyőződésre jut: -"Sem boszorkányok, sem megrontottak nem léteztek, amíg nem beszéltek s irtak róluk." A szkeptikusok álláspontja kemény harcban a spanyol inkvizíció vezető fórumain is felülkerekedik: spanyol földön egy évszázaddal korábban ér véget a boszorkányok nem az eretnekek! égetése, mint Európa más tájain. -A dán szerző a koppenhágai Néprajzi Múzeum igazgatója Madridban megtalálta a per kivételesen gazdag iratanyagát. A páratlan, a szakmában világhírűvé vált leletet feldolgozó könyve mely az amerikai, dán és spanyol kiadás után most magyarul is napvilágot lát szakembernek és laikusnak egyaránt izgalmas olvasmány. Az eseményeket rekonstruálva életközelbe hozza a falvak-városkák világát és lakosait, a kor népi és értelmiségi gondolatvilágát, az inkvizíció titokzatos birodalmának apparátusát, szabályait és működését az auto de fe elrettentően ünnepélyes szertartásától a napi ügyintézés apró részleteiig, a komoly vitáktól a személyes torzsalkodásokig. Emellett korszerű, magas színvonalú történeti-néprajzi-szociálpszichológiai elemzést ad a boszorkány jelenség és a boszorkány- hisztéria természetéről, társadalmi és lélektani alapjairól, a kérdéskör polemikus tudománytörténeti áttekintésébe ágyazva. A könyvet 24 korabeli illusztráció, illetve okmányreprodukció és számos térkép gazdagítja.

Kötés, állapot: keménytáblás, megkímélt, újszerű. Beltartalom: az első 9 lapon a felső él felől halovány beázási folt (szöveget nem zavar). Ez a továbbiakban eltűnik, csak egy igen enyhe hullámosodás marad tovább. Bejegyzésmentes, korának megfelelő állapotban levő, gazdagon illusztrált kötet.

Terjedelem: 353 o.

Tömeg: 532 gr.

Szállítási költség: postai díjszabás szerint.

3605_kar


Egyéb információk
Eladó helye: Magyarország Szabadszentkirály (7951)
Szállítási feltételek: A szállítási költséget a vevő fizeti
Átvétel módja:  - Csomagküldés
Fizetés módja:  - Banki átutalás
Szállítási díj: A leírásban megadva
Árverés kezdete: 2018. Dec. 17. 16:17
Árverés vége: 2019. Jan. 07. 16:17
Termék megtekintve: 491

Reklám