A weboldal cookie-kat használ a szolgáltatások minőségének javtására. A weboldal további használatával elfogadom a cookie-k használatát. Megértettem További információk
Az ingyenes aukciós piactér | 2019. Jún 16.  
Keresés      Részletes keresés
 
Kategóriák

 Termék kategóriája: Könyv, Újság»Vallás

Mormon könyve egy másik bizonyság Jézus Krisztusról Termékkód: 228461


Képgaléria Képgaléria
 
Fixár: 1.000 Ft Villámár
Állapot: Használt
Árverés vége: 1 nap 22 óra
2019. Jún. 18. 20:07
Eladó helye: Budapest

1.000 Ft Villámár
 
  Termék figyelése Elküldöm egy barátomnak
Megosztás:
 
Eladó adatai
  ribizli3 (358 ) starT.gif
  Minősítések száma: 385
Pozitív minősítés: 368 (95.6%)
Semleges minősítés: 7 (1.8%)
Negatív minősítés: 10 (2.6%)

Regisztráció dátuma: 2010.04.12.
  A felhasználó egyéb termékei (2025)
  Üzenet küldése az eladónak

Termék leírása

hibátlan állapotban

Leírás:

Újszerû állapotban.
-Miben hisznek a mormonok? Mirõl szól a mormon vallás?
A mormon vallást (mormonizmust), egészen pontosan az >Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházát< bizonyos Joseph Smith által vezetett protestáns hívõk alapították 1830. április 6-án, New York állam Fayette nevû városkájában.

Smith 1805. december 23-án látta meg a napvilágot a vermonti Sharonban, ahol családja gazdálkodással foglalkozott. Az 1820-ban 14 éves Joseph-et a Biblia olvasása arra ihlette, hogy kisétáljon az otthonuk közelében elterülõ ligetbe és azért fohászkodjon Istenhez, hogy segítsen néki kiválasztani az õt körülvevõ egyházak közül az egy és igazat. Imádsága során átélt látomásában megjelent Mennyei Atya valamint fia, Jézus Krisztus azt tanácsolták, hogy egyik egyházhoz se csatlakozzék, hanem prófétává jelölték õt és azzal a szent feladattal bízták meg, hogy Krisztus evangéliumának földi visszaállítását véghezvigye.

A kereszténység egyéb reform-irányzataihoz hasonlóan a mormonizmus is úgy vallja, hogy ahhoz az eredeti egyházhoz kíván visszatérni, melyet Krisztus alapított földi küldetése során. Tanításának alapját az aposztáziaképezi, mely az igazságtól való általános eltávolodást jelenti. A mormonizmus tanait az ún. Mormon Könyve, pontos címén: Mormon Könyve: egy másik bizonyság Jézus Krisztusról foglalja össze, mely az amerikai földrész õsi lakosainak feljegyzéseit, Krisztus evangéliumának teljességét tartalmazza.

A könyv nevét egy Mormon nevû õsi próféta után kapta, aki - az írás és a mormon hívõk hitének tanúsága szerint - a feljegyzések legnagyobb részét készítette. Hitük szerint az aranylemezekre vésett könyvet Mormon fia, Moróni fejezte be és rejtette el a Kr.u. V. században, hogy majd >az utolsó napokban< ismét elõkerüljön.
A történet szerint Moróni 1823-ban testet öltve megjelent Smith-nek, akinek megparancsolta, hogy kutassa fel az általa megjelölt rejtekhelyen a lemezeket. Tekintettel arra, hogy a könyv nem evilági nyelven íródott, két különleges kristályt is kapott Morónitól Smith, melyek segítségével - isteni sugallatra - képes lesz majd az írást lefordítani. A parancs kitért arra is, hogy négy esztendõn át nem tekinthet a lemezekbe, addig ugyanis a kristályok helyes használatát kell elsajátítania.

1827-ben végül elkészült az angol nyelvû fordítás, melyet Smith késõbb meg is jelentetett. Az aranylemezeket az elbeszélések szerint ezt követõen vissza kellett adnia Moróni prófétának. 1829-ben Joseph próféta az Úrtól megkapta a papsági felhatalmazást, 1830-ban pedig - mikor már elérkezettnek látszott az idõ, hogy Krisztus egyháza visszaállíttassék a Földre - életre hívta a mormon vallást. Bár az egyház tagjainak létszáma gyorsan gyarapodott, az új hitet övezõ konfliktusok miatt egyre nyugatabbra, Ohio-ba, Missouri-ba, majd Illinois-ba menekültek, ahol várost alapítottak Nauvoo néven, melynek polgármestere Smith lett.

A mormonok leginkább az 1835 és 1890 között gyakorolt többnejûséggel váltották ki a lakosság ellenszenvét. (Smith maga is számtalan házasságot kötött, ezek közül 33 bizonyítható dokumentumokkal.) Smith 1844-ben híveivel megtámadta, majd felgyújtotta egy helyi, nauvoo-i mormonellenes lap szerkesztõségét. Letartóztatták és Carthage város börtönébe zárták. Nem sokkal ezután mormonellenes fegyveresek törtek a fogdába, ahol tûzharc alakult ki, melynek során Smith halálos sebet kapott.

1847-ben érkezett az akkor még kicsinek mondható közösség a Sóstó-völgybe, központjuk és fõ templomuk ma is itt, a Utah állambéli Salt Lake City-ben található, ami napjainkra 200 ezer fõt számláló várossá nõtte ki magát. Az egyház élén egy elnök és egyben próféta áll, jelenleg Gordon B. Hinckley személyében. Két tanácsosával együtt hárman alkotják az Elsõ Elnökséget, melyet tizenkét apostol segít. A tizenkét apostolt egy hetven fõbõl álló, vezetõkbõl választott tanács, az ún. hetvenesek szolgálják világszerte.


Salt Lake City - Mormon templom

A papság két részre oszlik: az ároni és melkisédeki papságra. Az elõbbiek a bûnbánat hirdetésére és a keresztelésre, míg az utóbbiak az egyházi elnöklésre és a szertartások elvégzésére kaptak felhatalmazást. A hívõk tetteit a mózesi Tízparancsolat vezérli. Tizedként fizetik be egyházuknak jövedelmük egytized részét. A Bölcsesség Szava útmutatása alapján, melyet Smith 1833-ban kapott Istentõl, dohányt, alkoholt, kávét és teát illetve drogot nem fogyaszthatnak. Az Erkölcsi Tisztaság Törvénye tiltja a házasság elõtti és a házasságon kívüli nemi kapcsolatot.

A mormon egyházat napjainkban 162 országban 60 ezer misszionárius képviseli, híveinek száma meghaladja a 11 milliót. Hazánkban megközelítõleg 3500 fõs a mormon hívõk száma. A Mormon Könyvét ez idáig 92 nyelvre fordították le, száznál is több templomot emeltek már. A helyi gyülekezeteket a püspök vezeti. 340 fõs kórusuk, a Mormon Tabernákulum Kórus világhírre tett szert. A mormonizmust napjainkig számtalan teológiai és tudományos kritika valamint cáfolat érte és éri (pl. irodalomtörténeti, származásukra vonatkozó genetikai bírálatok), melyet a mormonok természetesen nem fogadnak el részben saját, részben mások kutatási eredményeire hivatkozván.
Fésüs Gábor (www.geographic.hu)

Ez az aukció fix áras értékesítési formában van meghirdetve, ezért nem kell az aukció lejárati időpontját megvárni..  A termék azonnal megvásárolható az adott áron.!!!

 

 


Személyes átvétel Budapesten megoldható vagy a 22-es busz végállomásánál Budakeszin


Egyéb információk
Eladó helye: Magyarország Budapest (1156)
Szállítási feltételek: A szállítási költséget a vevő fizeti
Átvétel módja:  - Személyes
Fizetés módja:  - Készpénz
 - Banki átutalás
Árverés kezdete: 2019. Jún. 11. 20:07
Árverés vége: 2019. Jún. 18. 20:07
Termék megtekintve: 1084


fekete alkalmi nadrág, méret: 164

Csillogó borvörös női blúz, méret:40/42

Wrangler lányka nadrág, méret:158/164

Bézs hasítottbőr női kabát, méret:40

Mini könyv. 25 éves a televízió

régi habverő

Bereck József:A galambszelidítő

Cilinder

Romantikus MNG Casual tunika, méret:40

elegáns capuccino barna női nadrág, méret:38/40

HEMA lila bársony felső, méret:80

Csinos vastag zsenília pulcsi, méret:146/152

hibátlan George kockás rövidgatyó, méret:92/98

Fehér /kék focis póló, méret:140

plüss nyuszik húsvétra

GALLOP jenas női farmer, méret:38

Mogyorószín felső/tunika, méret:38/40

Éjkék gyönyörű rakott áttetsző alkalmi blúz, méret:44

Rózsaszín színátmenetes madeirás felső

A szépművészeti múzeuml
Reklám