A weboldal cookie-kat használ a szolgáltatások minőségének javtására. A weboldal további használatával elfogadom a cookie-k használatát. Megértettem További információk
Az ingyenes aukciós piactér | 2024. Máj 14.  
Keresés      Részletes keresés
 
Kategóriák

 Termék kategóriája: Könyv, Újság»Ismeretterjesztő

Vágó István: A FELE SEM IGAZ Termékkód: 454307
Ugrás:   Termék leírása   |  Képgaléria   |  Egyéb információk


Képgaléria Képgaléria
 
Fixár: 340 Ft
Állapot: Használt
Árverés vége: +5 perc Lejárt
2018. Júl. 15. 17:47
Eladó helye: Szabadszentkirály
Szállítási díj: A leírásban megadva
Árverés befejezve

 
  Termék figyelése Elküldöm egy barátomnak
Megosztás:
 
Eladó adatai
  konyvturi (519 ) starT.gif
  Minősítések száma: 519
Pozitív minősítés: 519 (100%)

Regisztráció dátuma: 2010.11.25.
  A felhasználó egyéb termékei (0)
  Üzenet küldése az eladónak

Termék leírása

Szerzői magánkiadás, 1984

Szerző: Vágó István

Nagy öröm és értékes tanulság számomra, hogy megjelenhet ez a könyv, A fele sem igaz! című televíziós vetélkedősorozat első 50 adásának anyaga. Öröm, mert viszontláthatom mindazt az energiát, kitartó gyűjtőmunkát, melynek eredménye, mint szó, elrepült, de itt az írás, amely remélhetőleg megmarad. És tanulság ? remélhetően nemcsak a magam számára ?, mert a kérdésekre adott válaszvariációk eredeti megfogalmazásban kerülnek az olvasó elé. Eddig sem volt hétpecsétes titok, de ezúttal minden köntörfalazás nélkül a nyilvánosság elé tárjuk, hogy a műsor vendégei az itt sorjázó válaszjavaslatok alapján adták elő vagy fogalmazták át ? hihetőbbé vagy éppen hihetetlenebbé téve ? mondandójukat. Hálásan köszönöm ezúton válaszadó vendégeinknek, hogy megtisztelték a műsort jelenlétükkel, különösen pedig azoknak, akik fáradságot és saját fantáziájukat nem kímélve tették még élvezhetőbbé, mókásabbá, egyénibbé ezt a műsort, mely nélkülük talán hamar mechanikussá, egyhangúvá válhatott volna. A tanulság éppen abban áll, hogy mennyit ér egy nem irodalmi igénnyel megírt válasz egy-egy avatott stiliszta gondozásában megszólaltatva.
Természetesen a vendégek egyéniségét, csak rájuk jellemző stílusát ez a könyv nem adhatja vissza ? ez legnagyobb fájdalmam. De talán lesznek, akik úgy érzik, mégis érdemes feleleveníteni azokat a furcsaságokat, meglepő igazságokat, melyekről mások úgy ítélkeznek, hogy nem feltétlenül fontos tudni őket. Ez utóbbiaknak persze igazuk lehet. De ha valami egyszerűen csak érdekes, szórakoztató, netalán figyelemkeltő ? elegendő indok-e ez arra, hogy feledésbe merüljön? Meggyőződésem, hogy nem. Különösen így van ez, ha ezek a kuriózumok arra is alkalmasak, hogy játsszunk velük, megmozgassák történelmi, művészeti és megannyi területen otthonos fantáziánkat, igénybe vegyék nyelvérzékünket. Erre a játékra megpróbáltuk a nyomtatott formát is alkalmassá tenni.

A kötettel kitűnően lehet szórakozva tanulni, és ismereteinket bővíteni.

Karikatúrák: Gáspár Imre

Kötés, állapot: puha papír, fedlap szamárfülesen törött, de ez alig észrevehető. Beltartalo: az első pár lap is szamárfüles, a továbbiakban sárgulás-, és bejegyzésmentes állapotba levő antikvár kötet.

Terjedelem:388 o

Tömeg: 304 gr.

Szállítási költség: postai díjszabás és a vevő igénye szerint.

2817_kar


Egyéb információk
Eladó helye: Magyarország Szabadszentkirály (7951)
Szállítási feltételek: A szállítási költséget a vevő fizeti
Átvétel módja:  - Csomagküldés
Fizetés módja:  - Banki átutalás
Szállítási díj: A leírásban megadva
Árverés kezdete: 2018. Jún. 24. 17:47
Árverés vége: 2018. Júl. 15. 17:47
Termék megtekintve: 669

Reklám